Від вина більше шкоди, ніж користі

Кардіолог про вино: від нього більше шкоди, ніж користі

Алкогольні напої, в тому числі вино, приносять набагато більше шкоди серцево-судинній системі, ніж користі. Таку думку в інтернет-виданні "Обозреватель" висловив голова Всеукраїнської громадської організації "Українська Серцева Фундація" Тарас Чабан.

Коментуючи популярну теорію про те, що регулярне вживання вина в невеликих дозах значно скорочує ризик серцево-судинних захворювань, лікар сказав: "Алкоголь для профілактики серцево-судинних захворювань не рекомендується. Шкода від нього значно більша, ніж можливі позитивні ефекти як антиоксиданту і т. д. "

Кардіолог розповів, що дозволяє своїм пацієнтам вживання алкоголю "іноді, на свята, чисто символічно". "Але без цього можна обходитися, це не зовсім правильна культура", - зауважив він.

Лікар також спростував поширену думку про те, що французи вживають багато вина. "Усі чомусь думають, що французи - алкоголіки. Але я весь Париж на велосипеді проїхав вздовж і поперек - виявляється, це не так. Вони багато продають вина, рекламують його, але п'ють вони воду - на кожному перехресті у них безкоштовна вода високої ступеня очищення ".

Говорячи про слабоалкогольні напої, Чабан заявив: "Пиво - жахливий продукт". Він пояснив: "Одна пляшка пива заміняє приблизно 100 грамів горілки, а пива п'ють по 2-4 пляшки в день - і напиваються". Пивний алкоголізм викликає незворотні зміни в серцево-судинній системі, зокрема, призводить до появи так званого "бичачого серця" - від зловживання цим напоєм серце людини розширюється, його стінки стають тонкими, а еластичність втрачається.

Оригінал повідомлення тут